עלויות טיול בהולנד
כשאנחנו מתכננים טיול ביעד מסוים, אנחנו מתבוננים תמיד בשאלת המחיר. טיולים בהולנד (להבדיל מטיולים באמסטרדם בלבד) כוללים בדרך כלל מגוון ערים ואזורים שעוברים ביניהם. לרוב הטיולים הם ממושכים יותר – טיול בהולנד יכול להימשך כ-10-14 ימים – וכוללים בחלק הגדול רכב. הולנד אינה המדינה הזולה ביותר שיש על גבי הגלובס, כיאה למדינה מערב אירופאית, כך שחשוב להבין מהן העלויות הצפויות ובעיקר איך אפשר לצמצם אותן.
שימו לב שקשה לספק מראש תשובה חד משמעית לגבי העלות. היא תלויה בצרכים שלכם, בהעדפות לגבי מקומות הבילוי או הלינה, בהרכב המטיילים (טיול משפחתי לעומת זוגי ועוד). את החישובים המספריים הסופיים תעשו בעצמכם. אנחנו נציג את המשתנים העיקריים שנכנסים לתוך המשוואה.
עיקר העלויות: טיסה, מקומות לינה ורכב
מי שעורך טיול ארוך בהולנד, בין מספר ערים, יצטרך לשלב בין כל העלויות האלה.
טיסות להולנד
כפי שהסברנו במדריך מקיף באתר, יש לא מעט דרכים שמגיעות להולנד. בדרך כלל הנחיתה תהיה בשדה התעופה סכיפהול הסמוך כפי שהסברנו במדריך מקיף באתר, יש לא מעט דרכים שמגיעות להולנד. בדרך כלל הנחיתה תהיה בשדה התעופה סכיפהול הסמוך לאמסטרדם, שער הכניסה העיקרי למדינה. בעיקרון אתם יכולים לבחור בטיסות סדירות מול טיסות שכר, טיסות ישירות מול טיסות עם עצירת ביניים וכן טיסות בתנאים שונים (המונח Low Cost נשמע מפתה, אבל לפעמים מדובר במלכודת).מחירים של כרטיסי טיסה הלוך-חזור להולנד יכולים להתחיל מכ-100-150 יורו (בהזמנה מהארץ תשלמו בדולרים, אבל לצורך השוואה לעלויות האחרות אנחנו משתמשים כאן ביורו). הכרטיסים היקרים עלולים להיות יקרים יותר פי שלושה, ארבעה או חמישה.
כמה דרכים להוזיל את מחירי הטיסות:
- להזמין את הטיסה מוקדם ככל שניתן (בעיקר במקרה של טיסות סדירות)
- לבצע השוואת מחירים
- לבדוק את אופציית הלואו קוסט, כולל מה מחיר התוספות
- לבחון שילובים בין חברות תעופה שונות או שדות תעופה שונים
- לטוס מחוץ לעונת התיירות ה"רשמית"
- לבחון טיסות לקלן, דיסלדורף או בריסל. להשוות את מחיר הטיסה והשכרת רכב ליעדים אלה ולא רק הטיסה.
מקומות לינה
בהולנד יש היצע רחב של מקומות לינה, המשתנים בהתאם לאזור הספציפי: בערים הגדולות הבחירה תהיה מן הסתם במלונות, אם כי נושא האירוח בדירות נופש/מגורים נמצא בעלייה בשנים האחרונות. יש גם פתרונות זולים כמו אכסניות או גסטהאוסים. בסמוך לרוב הערים הגדולות יש כפרי נופש, המציעים אירוח נוח (אבל לא יוקרתי) לצד תשתיות תיירות רחבות. כמובן שאתם יכולים לבחור באירוח על בסיס כפרי, בעיקר באזורי הטבע של הולנד: צימרים, בקתות הארחה וכן הלאה.
הבחירה בסוג פתרון הלינה צפויה להשפיע על המחיר, כאשר הטווח כאמור רחב. מחיר לינה יכול להתחיל מכ-30-50 יורו ללילה במקומות הזולים, ולהגיע גם לכ-200-300 יורו במקומות היוקרתיים יותר. הבחירה המקובלת היא איפשהו באמצע.
איך מוזילים את מחיר הלינה?
- הזמנה מוקדמת – יכולה להוזיל עלויות ובעיקר לחשוף אתכם ליותר אפשרויות. חשוב בעיקר באזורים תיירותיים בלי הרבה מקומות לינה או בעונות העמוסות בלוח השנה התיירותי.
- לוקיישן – התפשרות מסוימת במיקום יכולה להוזיל את העלויות בצורה ניכרת. לא חייבים לשהות בלב הערים, אלא אפשר להתרחק מעט למרחק סביר שניתן לגמוע בזכות התחבורה הציבורית או רכב.
- מבצעים – יש מקומות לינה שמספקים הנחות להזמנות של מספר מסוים של ימים.
השכרת רכב
השכרת רכב צריכה להיות נחלתם של טיולים בהם "חורשים" את הולנד, ולא בטיולים בהם מתמקדים בעיר אחת או שתיים (באמסטרדם ממש לא מומלץ להשכיר רכב). בחירה מקובלת היא לקחת את הרכב כשיוצאים מאמסטרדם, לרוב כעבור מספר ימים של טיולים, ולהגיע באמצעותו לערים, לעיירות, לכפרים, למוזיאונים הפתוחים וכן הלאה.
גם כאן אתם צפויים להיתקל בטווח רחב של מחירים, שנע באופן גס בין כ-15-20 יורו ליום לסכום שיכול להיות גם תלת ספרתי.
בגזרת הטיפים לחיסכון:
סליחה על ההפרעה… כאן טל וגיא :-)
נשמח לשלוח לך עוד מידע חשוב ואיכותי לתכנון הטיול להולנד, למשל:
– הסברים על כפרי נופש ואיפה כדאי ללון.
– לאן טסים ואיך מזמינים כרטיסים בקלות.
– אטרקציות, פארקי שעשועים ואתרים לביקור בכל הולנד.
– מידע על תקשורת ואפליקציות, השכרת רכב, ביטוח נסיעות ועוד.
– וגם הנחות מיוחדות, כדי שלא תשלמו הרבה ;-)
- תיבת הילוכים ידנית – אם הרישיון שלכם מאפשר זאת, ואתם מרגישים בטוחים לנהוג על ידני, דעו שבאמצעות ההחלטה הזו אתם צפויים להוזיל את מחיר ההשכרה בכמה עשרות אחוזים. יש גם הרבה יותר בחירה בגזרת הרכבים הידניים.
- מיקום ההשכרה – נקודות האיסוף וההחזרה משפיעות על המחיר. בדרך כלל הוא עולה כאשר לוקחים את הרכב משדה התעופה, וכן כשנקודת האיסוף שונה מנקודת ההחזרה (עם זאת לפעמים כן כדאי לעשות זאת כדי לא לפגוע בטיול).
- ביטוחים – מחיר "זול" יהפוך ליקר כאשר ההצעה אינה אטרקטיבית. בדקו מהם הביטוחים הרלוונטיים הנכללים, כשאנחנו ממליצים להוסיף ביטוח לביטול השתתפות עצמית.
- תוספות למחיר – בדקו במה כרוכים נהג נוסף, GPS, מושב בטיחות וכן הלאה. חלק מהציוד ניתן להביא מהארץ, ובכך לחסוך בעלויות.
השוואת מחירים – אלא מה?
קחו בחשבון שהעלויות על הרכב כוללות גם תדלוק מספר פעמים במהלך הטיול (מומלץ לבחור ברכבי דיזל הנחשבים לחסכוניים יותר) וגם עלות של חניה מדי פעם. ניתן להוסיף לחישוב כ-10-20 יורו ליום על סעיף זה
חיסכון בבילויים ובכניסה לאטרקציות
טיול בהולנד יכלול מן הסתם יותר מאשר לינה ונסיעה ברכב. יש לאורך המדינה לא מעט אטרקציות, לכל אחת מהן יש מחיר משלה. לפעמים העלות תהיה סמלית ולפעמים תצטרכו לשלם עשרות יורו לאדם (כמו בפארקי השעשועים או בחלק מהמוזיאונים הפתוחים). אנחנו ממליצים לא לוותר על אטרקציות שמעניינות אתכם רק בגלל המחיר – כי בכל זאת בשביל זה טסתם עד לכאן – אבל בהחלט לראות מה אפשר לעשות כדי להוזיל את העלויות.
האופציה הראשונה היא לברר על כרטיסי ההנחה בהולנד, כלומר, כרטיסים שרכישתם מקנה הנחה או כניסה חינם לחלק מהאטרקציות, הטבות בתחבורה הציבורית וכן הלאה. בין אם מדובר בכרטיס I Amsterdam הפופולארי, בכרטיס Holland Pass או בכרטיס המוזיאונים Museumkaart, יש מקרים שהם יוזילו עבורכם את העלויות. אלא שזה לא תמיד כך. מכיוון שהכרטיסים עצמם לא זולים, חשוב לראות אם אתם צפויים לנצל אותם באופן שיהפוך אותם לכדאיים. בחנו את תנאי הכרטיס ובעיקר מה כלול בו. הכנו עבורכם סקירה מקיפה באתר של הכרטיסים הפופולאריים.
באטרקציות עצמן מומלץ לראות האם ישנם כרטיסים מוזלים, למשל כרטיסים למשפחות בנות X נפשות, כרטיסים לסטודנטים או לפנסיונרים (בהצגת תעודה מתאימה) ועוד.
מזון והוצאות משלימות
טיול בחו"ל נעשה על קיבתם של אלה שעושים אותו. עלויות המזון בהולנד משתנות בהתאם לאזור הספציפי: יש מקומות אותנטיים במחיר מצחיק, ולעומתם מלכודות תיירות (בעיקר סמוך לאטרקציות תיירותיות מובילות). רוב המטיילים לא בוחרים במזון גורמה, כאשר מסעדות עממיות או רשתות של מזון מהיר יכולות לעשות את העבודה. אפשר להסתמך על דוכני הרחוב, שמציעים בחלקם הגדול אוכל טעים ומשביע.
אופציה אחרת להוזיל עלויות היא להביא כמה מוצרי מזון מהארץ, או אפילו להכין ארוחות שלמות. בדרך כלל נעשה זאת אם אנחנו בוחרים במקום לינה עם מטבח עצמאי.
בטיולים בחו"ל לרוב נהוג לחשב עלות יומית של כ-30-50 יורו לאדם ליום עבור הוצאות אלה, וזה פחות או יותר מחיר הגיוני בהולנד. מי שנוקט מראש בגישות חסכוניות יכול להוריד את העלויות האלה.
לכל אלה ניתן להוסיף הוצאות "קטנות" המתווספות למשוואה הכללית, למשל ביטוח (המחיר יכול להיות כ-1-2 יורו ליום), חבילות תקשורת סלולריות (בעיקר עם אינטרנט), ספרי טיולים, מדריכים וכן הלאה. רק אתם יודעים למה אתם זקוקים. בהערכה גסה, סכום של כ-5 יורו לאדם יכול להיות סביר.